Genderhof Eindhoven wint Inspiratieprijs Flexwonen 2015

Genderhof Eindhoven wint Inspiratieprijs Flexwonen 2015

Gepubliceerd op:

Appartementencomplex Genderhof in Eindhoven heeft de Inspiratieprijs Flexwonen 2015 gewonnen. De prijs is bedoeld voor het meest inspirerende Flexwonenproject voor onder meer EU-arbeidsmigranten. Corporatie Wooninc. verhuurt op de locatie Genderhof seniorenappartementen aan zorgaanbieder Archipel, daarnaast wonen er in het complex ook arbeidsmigranten, expats, studenten en starters.

Flexwonen is een verzamelnaam voor woonvormen waarin Eindhovenaren met diverse leeftijden, woonbehoeften en achtergronden bij elkaar wonen. Het gaat om mensen die op zoek zijn naar snel beschikbare, goede en betaalbare woonruimte, maar die door hun positie op de woningmarkt niet snel in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Dat zijn niet alleen EU-arbeidsmigranten, maar ook een kenniswerker die pas net in Nederland woont en nog geen inschrijftijd heeft, een student die naar Eindhoven wil verhuizen, of iemand die na een scheiding snel nieuwe woonruimte zoekt maar geen urgentie krijgt. Woningcorporatie Wooninc. vervult samen met de Archipel Zorggroep, stichting Srada en gemeente Eindhoven een pioniersrol op dit vlak in de Genderhof.

In het begin was het voor zowel de bewoners van Genderhof als de buurt een beetje wennen, maar intussen is er een stevige verbinding ontstaan tussen het complex en de omgeving. De combinatie van bewoning van oud en jong, allochtoon en autochtoon levert zeer incidenteel knelpunten op, maar toont vooral een beeld van bijzondere ontmoetingen. Zowel de gemeente als de corporaties zijn momenteel druk bezig met het verkennen van mogelijkheden, om in de komende jaren meer Flexwonen in Eindhoven te realiseren. De gezamenlijke partijen zien het als een waardevolle toevoeging aan het woningaanbod in Eindhoven, waarmee veel verschillende groepen Eindhovenaren aan woonruimte geholpen kunnen worden. De ervaringen van Genderhof kunnen de partijen helpen om ook van de nieuwe initiatieven een succes te maken.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...