Vijf steden gaan corporatiewoningen energiezuinig renoveren

Vijf steden gaan corporatiewoningen energiezuinig renoveren

Gepubliceerd op:

De steden Amersfoort, Amsterdam, Groningen, Tilburg en Utrecht gaan samen met woningcorporaties een groot aantal seriewoningen grondig opknappen. Met slimme renovatieconcepten willen ze de woningen energieneutraal maken. De investering wordt gefinancierd uit de energierekening van de bewoners.

Met deze grootschalige renovatie-operatie willen de steden de woonkwaliteit verbeteren en bijdragen aan duurzaamheidsdoelstellingen. Ze doen dat in samenwerking met de woningcorporaties en het innovatieprogramma Energiesprong. In eerste instantie gaan ze 875 woningen energiezuinig renoveren, waarvan Amsterdam en Tilburg de grootste opgave op zich nemen met respectievelijk 421 en 400 woningen. Bij succes zullen diverse gemeenten het project opschalen. De woningen die nu zijn aangemerkt voor het project betreffen vooral rijtjeshuizen, portiekflats en galerijflats uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Verschillende bouwpartijen gaan er innovatieve renovatieconcepten toepassen die er toe zullen leiden dat de bewoners veel minder energie gaan gebruiken. Het uiteindelijke doel is om de woningen energieneutraal te maken. De investeringen die daarvoor nodig zijn zullen uiteindelijk terug verdiend worden uit de besparing op de energierekening. Terwijl de bewoners dezelfde woonlasten behouden, vloeit het deel van de energierekening terug in het verbeteren van de woning.

Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
De Huischmeesters
Wij zijn woonondernemers die zich richten op het (tijdelijk) transformeren en herbestemmen van overtallig vastgoed ...
Quality Creations International
Producten die het eenvoudig mogelijk maken brandveilig te leven ...