Woonstad Rotterdam vervangt 43.000 lampen door leds

Woonstad Rotterdam vervangt 43.000 lampen door leds

Gepubliceerd op:

Woonstad Rotterdam vervangt de komende twee jaar 43.000 lampen door led-verlichting in trappenhuizen, portieken, bergingsgangen en andere algemene ruimten van alle wooncomplexen. Deze investering bedraagt circa 6 miljoen euro. Het project maakt deel uit van het duurzaamheidsprogramma van de corporatie.

Led-verlichting heeft veel voordelen ten opzichte van standaardverlichting. Zo verbruikt een led-lamp zeven keer minder stroom dan een standaard lamp. Led-verlichting is milieuvriendelijk door een lange levensduur en een zeer lage CO2 uitstoot. De energiebesparing door gebruik van deze verlichting in wooncomplexen komt 100% ten goede aan bewoners via een verlaging van de servicekosten. Led-lampen gaan minder vaak stuk en indien mogelijk wordt gebruikt gemaakt van bewegingssensoren.

Woonstad Rotterdam wil werken aan een kwalitatief, duurzame woningvoorraad die ook voor toekomstige generaties aantrekkelijk en betaalbaar is. Uitgangspunten hierbij zijn de landelijke afspraken op het gebied van energielabels en CO2-reductie. Woonstad Rotterdam heeft een duurzaamheidsprogramma opgesteld waar de komende tien jaar 100 miljoen euro extra in geïnvesteerd wordt. Naast het verder verduurzamen van de Rotterdamse woningvoorraad zet Woonstad Rotterdam in op het stimuleren van bewoners om energie te besparen, met als uiteindelijk doel de woonlasten betaalbaar te houden.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...