Omnia Wonen verkoopt 136 sociale huurwoningen

Omnia Wonen verkoopt 136 sociale huurwoningen

Gepubliceerd op:

Omnia Wonen gaat in de gemeente Amstelveen 136 sociale huurwoningen verkopen. De gemeente stelt als voorwaarde dat de woningen van woningcorporatie Omnia Wonen met minimaal 10% korting eerst aan eigen huurders worden aangeboden.

Amstelveen heeft 10.300 sociale huurwoningen. Daarnaast zijn er circa 3000 woningen van particuliere huiseigenaren onder de liberalisatiegrens. Totaal telt Amstelveen 13.300 ‘goedkope’ huurwoningen. Dit is 32 procent van het totaal aantal woningen in Amstelveen. Dit is rijkelijk veel gezien het hoge opleidingsniveau van Amstelveners en het feit dat inkomens hier gemiddeld 25 procent hoger liggen dan het landelijk gemiddelde.

Uitgaande van het aantal huishoudens in Amstelveen met een inkomen onder de 34.911 euro zou een aantal sociale huurwoningen bij corporaties en verhuurders van ongeveer 9.300 voldoende moeten zijn. Er is dan ruimte om 600 tot 1100 sociale huurwoningen te verkopen. De verkoop van sociale huurwoningen sluit aan bij de concept woonagenda 2015 die begin juni door het college van B en W werd vrijgegeven voor participatie.

Een greep uit ons leveranciersregister

Mind2Pay
Specialist in debiteurenbeheer voor woningcorporaties ...
RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
Erasmus School of Accounting & Assurance
Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties ...