Reasult rondt implementatie ISAE 3402 af

Reasult rondt implementatie ISAE 3402 af

Gepubliceerd op:

Als eerste bedrijf in haar branche rondt Reasult de implementatie van ISAE 3402 af. ISAE 3402 is de internationale standaard voor uitbesteding en is een waarborg voor een juiste verwerking van financiële- en ICT-processen. Reasult toont hiermee aan dat interne controleprocessen en beheersmaatregelen goed zijn ingericht.

Waarborging kwaliteit
Met het ISAE3402 rapport geeft Reasult inzicht in de maatregelen van interne beheersing en de borging van de betrouwbaarheid van de financiële rapportages. Tevens maakt het transparant op welke wijze de wet- en regelgeving wordt nageleefd en de bedrijfsprocessen worden uitgevoerd.

Aart Zandbergen, CEO van Reasult zegt hierover: “We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Klanten die onze software gebruiken moeten de zekerheid hebben dat we interne controleprocessen en beheersmaatregelen goed hebben ingericht. Die maatregelen hadden we al op orde, maar met deze verklaring kunnen we onze klanten die zekerheid zwart op wit geven. Over een half jaar verwachten we de ISAE 3402 type II verklaring te ontvangen. Een type II rapport bevestigt dat we de genomen interne beheersmaatregelen ook daadwerkelijk uitvoeren zoals beschreven in de rapportage.”

Implementatie van ISAE 3402
De implementatie van ISAE 3402 geeft inzicht in de inrichting van processen en het riskmanagement framework. Gedurende de ISAE 3402 type II audit toetst de onafhankelijke accountant de opzet, het bestaan en de effectieve werking. SASconsult heeft Reasult bij de implementatie van ISAE 3402 begeleid. Koen van der Aa, Supervisor bij SASconsult zegt hierover: "Reasult ontwikkelt software die vastgoedorganisaties ondersteunt bij het verkrijgen van inzicht in de financiële performances van vastgoedportefeuilles en biedt software aan voor het gestructureerd taxeren van vastgoedobjecten. Door de focus op de vastgoedmarkt en uitgebreide kennis op het gebied van vastgoed, Finance en IT, heeft Reasult een duidelijke visie op de markt. Door middel van de ISAE 3402 implementatie ondersteunt Reasult deze visie door transparantie over de processen, de beheersing van processen en risicobeheersing. Reasult heeft in korte tijd de beheersing van interne processen en het risicobeheersingsysteem geoptimaliseerd en is klaar voor de audit van de onafhankelijke accountant."

Een greep uit ons leveranciersregister

Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...