Woningcorporatie Viverion kiest voor de private Cloud van NEH Shared Services

Woningcorporatie Viverion kiest voor de private Cloud van NEH Shared Services

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Viverion uit Lochem heeft, na een zeer grondig selectietraject, besloten om haar huidige in-huis ICT omgeving over te zetten naar de private Cloud van NEH Shared Services uit Leusden. “NEH heeft de vijfjarige uitbestedingsopdracht zeer verdiend op basis van kwaliteit en prijs”, aldus Jan Willem Allersma, directeur-bestuurder van Viverion.

“Wij hebben gekozen voor outsourcing in combinatie met onze ideeën over Werken 2.0, ofwel het zo optimaal mogelijk tijd- en plaats onafhankelijk kunnen werken. En dat voor een vast bedrag per maand”, aldus Edwin Kuiper, medewerker I&A bij de stichting.

De huidige ICT-omgeving, het complete netwerk, alle hardware alsook het beheer van de totale ICT-omgeving van Viverion waren op meerdere vlakken toe aan vervanging. De keuze om naar de Cloud te gaan werd hierdoor opportuun. Na een intensief selectietraject heeft de klankbordgroep van Viverion er unaniem voor gekozen om een  toekomstgerichte samenwerking met NEH aan te gaan.

Edwin Kuiper is heel duidelijk waarom de keuze voor NEH is gemaakt: “Met name in de presentatie gaf NEH er blijk van haar concurrentie over de hele lijn stappen voor te zijn. NEH beschikt over een grote dosis kennis van de corporatiesector, is op de hoogte van de ontwikkelingen in onze markt, weet precies met welke applicaties wij werken en heeft een duidelijke visie.” Volgens Jan Willem Allersma gaf het bedrijfsbezoek van de klankbordgroep van Viverion bij NEH zelfs “de grootste doorslag” in hun uiteindelijke keuze voor NEH.

Edwin Kuiper vervolgt: “Onze klankbordgroep vond NEH een zeer professionele organisatie.” Dit wordt bevestigd door Microsoft die NEH heeft benoemd als één van haar twaalf belangrijkste Cloud partners in Nederland. “Daar komt bij dat NEH als enige een aantal belangrijke nieuwe ontwikkelingen omarmt heeft, die voor Viverion van belang zijn. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat NEH ons goed kan adviseren bij onze plannen, zoals Werken 2.0 of, op kortere termijn, de wetwijziging aangaande de Wet Bescherming Persoonsgegevens.”

Wijziging in de Wet Bescherming Persoonsgegevens
Per 1 januari 2016 wordt de Wet Bescherming Persoonsgegevens aangevuld met een nieuwe meldplicht datalekken. Edwin Kuiper zegt hierover: “In aanloop naar de wetswijzigingen aangaande de Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft NEH laten zien hoe zij zichzelf en haar klanten hierop voorbereiden. In ons selectietraject heeft NEH zelfs als enige laten zien hoe zij dit doen en onze klankbordgroep beschreef dit als “bijzonder grondig”. De voorbereidingen van NEH op het vlak van PIA en Risico Analyse kunnen Viverion veel werk besparen en geven ons de mogelijkheid om makkelijker en beter maatregelen vanuit de nieuwe wet te implementeren. NEH ontzorgt ook hiermee.”

Over Viverion
Viverion is een woningcorporatie met 5.870 woningen, die zich als maatschappelijk ondernemer inzet voor de lokale woningmarkt in de kernen Lochem, Laren, Barchem, Diepenheim, Markelo, Goor, Rijssen en Holten. Viverion richt zich vooral op het bieden van perspectief aan mensen met minder kansen op de woningmarkt. Wonen is voor Viverion daarom meer dan alleen woonruimte leveren, ze zetten zich actief in voor de woonomgeving en leefbaarheid in hun werkgebied.

Over NEH Shared Services B.V.
NEH Shared Services B.V. ontzorgt al 11 jaar woningcorporaties op het vlak van de ICT. Met ruim 55 medewerkers ondersteunt NEH meer dan 50 corporaties met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, back-up, replicatie en uitwijk, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Door ervaring met zeven van de negen primaire pakketten en meer dan 400 verschillende applicaties gehost in haar datacenter is NEH de meest ervaren partner voor elke woningcorporatie.


https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/ict/nccw-shared-services

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Smart Twin
Smart Twin helpt met het toekomstbestendig beheer van de vastgoedportefeuille ...