Gezamenlijk de schadelast reduceren?

Gezamenlijk de schadelast reduceren?

Gepubliceerd op:

Wij zijn doorlopend bezig om de wensen en behoeften van aangesloten woningcorporaties in kaart te brengen en verbeteringen door te voeren. Zo was Midglas afgelopen zomer op bezoek in Diemen en in Amsterdam in de wijk Bijlmermeer, om samen met Woningstichting Rochdale Amsterdam een wijkschouw uit te voeren. Er is gekozen om de drie complexen te bezoeken met de meeste glasschademeldingen in 2020 en 2021.

Een wijkschouw wordt georganiseerd om gezamenlijk naar het bezit van de woningcorporatie te kijken. Het is een effectieve manier om te achterhalen waar de vele schadeaantallen vandaan komen. Op deze manier zien de deelnemende partijen wat kwetsbare locaties zijn en kan er worden gekeken naar preventieve oplossingen.

Lek- en blindschades
Veel woningcorporaties hebben oud- en nieuwbouw in hun bezit. Voornamelijk bij oudere complexen zie je vaak dat er relatief meer lek- en blindschades worden gemeld. Hierbij kijken we graag mee wat de condities van de ruiten zijn indien er bijvoorbeeld een renovatie op de planning staat.

De algemene toegangsdeur
De deur waar het meest gebruik van wordt gemaakt in een complex is de algemene toegangsdeur. Dit is tevens ook de deur waar regelmatig schade voorkomt en wordt aangemeld. Zo ook in de wijk waar de wijkschouw plaatsvond. Een bewoner gaf aan dat hij het vervelend vindt dat de ruit vrijwel altijd kapot is. Daarbij werd aangegeven dat de hoogte van de onderste ruit ongelukkig was en dat er regelmatig scootmobiels te hard tegen de ruit aankomen en dat daardoor de ruit kapot gaat. Vooral bij toegangsdeuren is het van belang om te kijken welk glas er in zit en hoe risicovol de locatie is om zo breuk te voorkomen.

We zien dat veel woningcorporaties bezig zijn om de leefbaarheid in de wijken te verbeteren. Hier draagt Midglas graag aan bij. Door met verschillende woningcorporaties een wijkschouw te organiseren, kunnen wij de opgedane kennis toepassen bij andere woningcorporaties.

Wil je als woningcorporatie ook graag advies op maat over hoe we de schadelast kunnen reduceren? Neem dan contact op met Amanda Heideveld via amandaheideveld@midglas.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...