RECO: One-stop-shop voor de verduurzaming van woningcomplexen

RECO: One-stop-shop voor de verduurzaming van woningcomplexen

Gepubliceerd op:

Met de Informatieplicht en het verplichte energielabel A op huurwoningen op komst zijn veel woningcorporaties zoekende naar realistische, energiezuinige maatregelen. Goede maatregelen om het algehele netstroomverbruik omlaag te brengen zijn het installeren van ledverlichting in gemeenschappelijke ruimtes en zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Met een samengesteld team vakspecialisten van dochterondernemingen BestLed en RECO Solar biedt materieelspecialist RECO een one-stop-shop dienstenpakket.

Verduurzaming energieverbruik
Eén van de grootste verbruikers waarop men relatief eenvoudig kan besparen is verlichting. Met ledlampen kunt u tot wel 90% besparen op het stroomverbruik van de verlichting. Door de ledlampen te huren kunt u direct op uw energieverbruik besparen. Het vermogen dat u bespaart kunt u vervolgens rechtstreeks in uw bedrijfsactiviteiten investeren voor een hoger rendement. Ledverlichting valt bovendien onder de Erkende Maatregelen volgens de Informatieplicht, ook wanneer u de ledverlichting huurt. BestLed is de led-specialist binnen RECO en biedt naast ledverlichting ook proefplaatsingen op locatie. Wanneer u de volgende stap naar energieneutraal wilt maken en zelf energie op wilt wekken, verhuurt RECO Solar ook zonnepanelen. Zo zet u met één partner een aantal grote stappen voor het aanbieden van Energielabel A woningen.

Energieneutraal: Zelf energie opwekken
Nadat uw energieverbruik een minimum heeft bereikt, wordt het interessant om de resterende energiebehoefte zelf op te wekken. RECO Solar levert hoogwaardige zonnepanelen welke u kunt kopen of huren voor uw woningcomplexen of bedrijfspanden. Zo biedt RECO ook oplossingen voor bedrijven die niet direct willen investeren, maar wel hun energiekosten omlaag willen brengen. De SDE+ subsidie, de energiebesparing, het maatschappelijk imago en de waardestijging van uw pand maken zonnepanelen een zeer interessante investering. RECO Solar laat u in een gratis adviesgesprek graag zien wat zonnestroom in uw situatie kan betekenen.

CO2 footprint
Het huren van hoogwaardig materieel is bovendien een goed voorbeeld van circulair ondernemen. RECO blijft zich daarom ontwikkelen om de levensduur van het materieel te verlengen. Hiermee zorgt RECO ervoor dat de grondstoffen maximaal benut worden en wordt de CO2-footprint van het fabricage proces steeds kleiner.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bijvoorbeeld in het kader van uw meerjarig onderhoudsplan, de Informatieplicht of het aanbieden van woningen met energielabel A? Neem dan contact op met BestLed of RECO Solar.

                           

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...