Zestien gemeenten, Blijf Groep en de Alliantie slaan handen ineen

Zestien gemeenten, Blijf Groep en de Alliantie slaan handen ineen

Gepubliceerd op:

In Almere Poort komt een nieuwe opvanglocatie - het Oranje Huis - voor vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. De zestien betrokken gemeenten hebben zich achter de komst van het Oranje Huis geschaard. Met Blijf Groep en woningcorporatie de Alliantie nemen zij nu de realisatie ter hand.

De nieuwe opvangvoorziening opent in 2017 de deuren en is bedoeld voor inwoners van Flevoland en Gooi en Vechtstreek die advies, hulpverlening of crisisopvang nodig hebben. Almere en Hilversum zijn als centrumgemeenten verantwoordelijk voor de vrouwenopvang in Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Beide regio's vinden het belangrijk om te beschikken over voorzieningen voor inwoners die om bijzondere aandacht vragen. Door samen te werken is het mogelijk om binnen de beschikbare financiële kaders een veilige en hoogwaardige opvangvoorziening te realiseren.

In beide regio's ontbreken nu nog plaatsen voor crisisopvang en begeleiding. Er is wel grote behoefte aan dit soort plaatsen. De huidige praktijk is dat veel vrouwen en kinderen moeten uitwijken naar andere regio's die wel over voldoende opvangcapaciteit beschikken. Dit maakt het lastiger om hulpverlening te regelen en om mensen te laten terugkeren naar hun eigen sociale omgeving. Om deze situatie te veranderen, is er de afgelopen jaren veel tijd en energie gestopt in het mogelijk maken van het Oranje Huis.

De Alliantie bouwt een nieuw pand voor het Oranje Huis. De bouw start naar verwachting rond maart 2016. Ongeveer een jaar later, in het eerste of tweede kwartaal van 2017, is de oplevering. Blijf Groep neemt het Oranje Huis dan in gebruik. In het pand is plek voor  twee noodbedden, tien crisisopvangplaatsen en vijftien plaatsen voor begeleid wonen. Daarnaast vindt er ambulante hulpverlening plaats.

Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...