Almere pakt de verdeling van sociale woningen aan.

Almere pakt de verdeling van sociale woningen aan.

Gepubliceerd op:

De gemeente Almere gaat de verdeling van sociale woningen wijzigen. In de regio Almere zijn sociale huurwoningen schaars. Almere wil vrijkomende huurwoningen gerichter toewijzen aan woningzoekenden die hier echt op aangewezen zijn. Daarnaast wil de gemeente andere regels laten gelden voor urgent woningzoekenden, voor starters en voor doorstromers.

Deze voorrangsregels zijn vastgelegd in de gemeentelijke Huisvestingsverordening. De hoofdgedachte is dat mensen die snel een woning nodig hebben, niet meer volledig afhankelijk zijn van hun inschrijfduur. Voorheen werden alle vrijgekomen woningen op basis van inschrijftijd verdeeld. Dat geldt vanaf nu voor de helft van de woningen. De andere helft van de vrijkomende woningen wordt via loting toegewezen. Ook bij het loten gelden voorrangsregels. Kandidaten die aan de voorrangsvoorwaarden voldoen, loten mee. Het geautomatiseerde systeem bepaalt welke woningen worden verloot. Gelabelde woningen, zoals 55+woningen, worden niet verloot.

WoningNet blijft namens de Almeerse woningcorporaties - De Alliantie, GoedeStede en Ymere - zorgdragen voor de verdeling van sociale huurwoningen. Er zijn ook een aantal andere aanpassingen doorgevoerd. De belangrijkste wijziging is dat woningzoekenden straks dagelijks op de hoogte kunnen blijven van het actuele woningaanbod in plaats van wekelijks. Met een vernieuwde website  www.woningnetalmere.nl is de verdeling van sociale huurwoningen in Almere volledig digitaal geworden.

Een greep uit ons leveranciersregister

DataBalk
Ruim 100 jaar ervaring in de sector, gecombineerd met passie voor de volkshuisvesting en een helder beeld van ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...