Almere pakt de verdeling van sociale woningen aan.

Almere pakt de verdeling van sociale woningen aan.

Gepubliceerd op:

De gemeente Almere gaat de verdeling van sociale woningen wijzigen. In de regio Almere zijn sociale huurwoningen schaars. Almere wil vrijkomende huurwoningen gerichter toewijzen aan woningzoekenden die hier echt op aangewezen zijn. Daarnaast wil de gemeente andere regels laten gelden voor urgent woningzoekenden, voor starters en voor doorstromers.

Deze voorrangsregels zijn vastgelegd in de gemeentelijke Huisvestingsverordening. De hoofdgedachte is dat mensen die snel een woning nodig hebben, niet meer volledig afhankelijk zijn van hun inschrijfduur. Voorheen werden alle vrijgekomen woningen op basis van inschrijftijd verdeeld. Dat geldt vanaf nu voor de helft van de woningen. De andere helft van de vrijkomende woningen wordt via loting toegewezen. Ook bij het loten gelden voorrangsregels. Kandidaten die aan de voorrangsvoorwaarden voldoen, loten mee. Het geautomatiseerde systeem bepaalt welke woningen worden verloot. Gelabelde woningen, zoals 55+woningen, worden niet verloot.

WoningNet blijft namens de Almeerse woningcorporaties - De Alliantie, GoedeStede en Ymere - zorgdragen voor de verdeling van sociale huurwoningen. Er zijn ook een aantal andere aanpassingen doorgevoerd. De belangrijkste wijziging is dat woningzoekenden straks dagelijks op de hoogte kunnen blijven van het actuele woningaanbod in plaats van wekelijks. Met een vernieuwde website  www.woningnetalmere.nl is de verdeling van sociale huurwoningen in Almere volledig digitaal geworden.

Een greep uit ons leveranciersregister

Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens: marktleider in keukens op de zakelijke markt ...