Bewoners seniorenflats aan de Vermuydenstraat in Kampen zijn erg blij met tijdelijke lift

Bewoners seniorenflats aan de Vermuydenstraat in Kampen zijn erg blij met tijdelijke lift

Gepubliceerd op:

Tijdelijke lift houdt bewoners mobiel

De liften van de drie seniorenflats aan de Vermuydenstraat van woningcorporatie DeltaWonen in Kampen hebben de afgelopen weken een grote onderhoudsbeurt ondergaan. De besturing van de liften is vervangen en de kooibekleding is vernieuwd. Gedurende het groot onderhoud konden de bewoners geen gebruikmaken van de lift. Door de plaatsing van een tijdelijke lift echter bleven zij mobiel.

“Zeker groot onderhoud aan de liften vraagt om passende maatregelen”, vindt Robert van der Bruggen, Sales Manager bij Reco Special Products BV. “Je kunt minder mobiele bewoners immers niet een aantal weken hun vrijheid ontnemen. Ook niet wanneer je aanvullende diensten als boodschappenservice en tafeltje dekje aanbiedt.” Van der Bruggen merkt dat steeds meer woningcorporaties trachten om overlast bij onderhoud tot een minimum te beperken. “Het woongenot van bewoners staat steeds meer voorop”, vertelt hij. “Zo ook in de seniorenflats in Kampen. In overleg met DeltaWonen, het liftonderhoudsbedrijf en de liftadviseur hebben we een projectplanning gemaakt. Door slim te kijken naar de werkzaamheden konden alle werkzaamheden achtereensluitend worden uitgevoerd, waardoor slechts één tijdelijke lift nodig was. Voor ieder deelproject hebben we onze lift opnieuw opgebouwd. Via de nooduitgang aan de achterzijde van de flats werd een eenvoudige toegang vanuit het pand naar de lift gerealiseerd. Dit werd door de bewoners erg gewaardeerd.”
De heer Wisselingh, één van de bewoners, bedankte de liftbouwers van Reco zelfs persoonlijk: ‘Vanmorgen waren we als bewoners van de flat in de Vermuydenstraat in Kampen weer getuige van het afbreken en het weer opbouwen van uw tijdelijke lift. Wij hebben met verwondering gezien hoe uw team van medewerkers dit in zeer korte tijd dit voor elkaar kreeg. Geweldig! We hebben met genoegen twee weken gebruik gemaakt van deze comfortabele noodlift. Grote klasse! Dat wilde ik u toch even laten weten.’

Veilig en betrouwbaar
“Al onze tijdelijke liften zijn veilig en betrouwbaar”, aldus Van der Bruggen. “De liften zijn volledig gesloten, waardoor ze veilig te gebruiken zijn, onder alle weersomstandigheden. Iedereen kan de lift gebruiken zonder uitgebreide instructies en gecompliceerde systemen met pasjes en/ of bedieningskaarten. Bovendien zijn onze tijdelijke liften volledig drempelloos en toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een rollator, scootmobiel of kinderwagen.”

Klantgerichte oplossingen
De afgelopen jaren heeft Reco Special Products BV de verschuiving gemaakt van sec verhuurder van personenliften naar een onderneming welke klantgerichte oplossingen levert om de toegankelijkheid voor bewoners, onder alle omstandigheden te waarborgen. “Inmiddels zijn we DE specialist op gebied van tijdelijke toegankelijkheid en bereikbaarheid, in de breedste zin van het woord.” Met 50 liften en 150 trapliften kunnen wij altijd een oplossing bieden.

Voor meer informatie, zie reco-lift.eu


Een greep uit ons leveranciersregister

Solesta® 2.0
Verduurzaam uw woning met een zonneboiler en zet gratis zonnewarmte om in warm kraanwater ...
WoonConnect
Met WoonConnect brengt u uw woningvoorraad digitaal in kaart. Alle benodigde informatie is ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...