Cast4All-Xemex marktleider in het onafhankelijk monitoren van zonnepanelen

Cast4All-Xemex marktleider in het onafhankelijk monitoren van zonnepanelen

Gepubliceerd op:

Cast4All en Xemex bieden professionele betaalbare oplossingen om energiestromen, afkomstig van zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, batterijen, etc in woningen en gebouwen, in kaart  te brengen. Dit stelt installateurs en gebouwenbeheerders in staat om gemaakte energieprestaties makkelijk en inzichtelijk op te volgen.

Waarom kiezen voor onafhankelijke én flexibele energiemonitoring?

“Steeds meer partijen zoeken naar mogelijkheden om energieprestaties objectief, onafhankelijk en betaalbaar in kaart te brengen”.

Energiemonitoringsystemen van omvormerfabrikanten zijn vaak afhankelijk van het internet van de bewoner. Ervaring leert dat jaarlijks meer dan 20% van de installaties niet meer bereikbaar is omwille van internetproblemen. GSM-sticks zijn ook niet altijd de beste oplossing als het dataverbruik niet geoptimaliseerd is waardoor de communicatiekosten over een looptijd van 10-15 jaar al snel een aardige stuiver kunnen bedragen. Bovendien leveren ze geen informatie over systemen van andere omvormerfabrikanten die de eigenaar van de installatie mogelijk in beheer hebt.

Het energielandschap staat ook niet stil; zo hebben zowel technische als wetgevende veranderingen een belangrijke impact.  Laadpalen, batterijen en warmtepompen worden steeds meer deel van de installatie van de woning in een streven naar een zo hoog mogelijk zelfverbruik. Je voelt zo dan ook snel aan dat je als installateur een systeem nodig hebt dat de flexibiliteit biedt om een overzicht te hebben van alle installaties zonder voor ieder apparaat een apart monitoringsysteem en GSM-abonnement af te sluiten.

Om aan deze behoeften te voldoen hebben Cast4All en Xemex jaren geleden de handen in elkaar geslagen om een betaalbare en betrouwbare oplossing uit te werken welke in bijna 100.000 woningen over België en Nederland is uitgerold.

Communicatie- en installatiekosten onder controle
Onze oplossing is ontstaan vanuit de slimme meter technologie, waarbij we betrouwbare en veilige communicatie aanbieden tegen € 0,10 per maand.

Ook verlang je als installateur naar systemen die eenvoudig te plaatsen zijn zonder dat er specialisten aan te pas moeten komen. Kostbare tijd wordt vaak verloren met het configureren van netwerken, instellen van paswoorden en ga zo maar door.

Daarom is de Cast4All/Xemex oplossing zo gebouwd dat de hardware eenvoudig kan worden aangesloten aan de omvormer. De installateur kan ter plaatse met enkel zijn smartphone en de Cast4All Connect app de meter registreren en testen. Zo weet hij 100% zeker dat de installatie correct aangesloten en operationeel is. Tegelijkertijd heeft de installateur een bewijs in handen dat kan worden ingezet als opleverdocument voor zijn opdrachtgever.

Service contracten als bijkomende inkomstenbron voor de installateur
Steeds meer installateurs worden zich bewust dat servicediensten na installatie een bijkomende inkomstenstroom kunnen zijn, maar enkel op voorwaarde dat je in staat bent om meerwaarde aan je opdrachtgever te bieden en dat je de servicekosten goed onder controle houdt. Met onze oplossing ben je daarvan gegarandeerd.

Voor meer informatie, contacteer ons en wij verwijzen je graag naar een van onze partners.

Xemex - Nederland
Burgemeester Burgerslaan 40
5245 NH ’s-Hertogenbosch, NL
sales@xemex.eu

Cast4All - Belgie

Wetenschapspark Universiteit Antwerpen
Galileilaan 15, B-2845 Niel
sales@cast4all.com


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...