Daktuinen in opmars

Daktuinen in opmars

Gepubliceerd op:

DAKMERK, het kwaliteitskeurmerk voor het platte dak, registreert sinds 2016 cijfers over multifunctionele platte daken (MF daken). Dit zijn daken die naast hun kerntaak, namelijk bescherming tegen weersinvloeden zoals regen en wind, nog één of meer taken vervullen. Met name daktuinen waren gewild in 2018.


Groendaken

Waar 2017 het jaar van de zonnepanelen was, staat 2018 in het teken van de groendaken. Onder een groendak worden niet alleen daktuinen verstaan, maar ook natuurdaken, sedumdaken en daken die in combinatie met het groen water opvangen. De bij DAKMERK aangesloten dakaannemers realiseerden gezamenlijk ruim 166.000 m2 daken waarop groen werd aangebracht. Een toename van 20% ten opzichte van een jaar eerder.

Duurzaam
Groendaken kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan verduurzaming en aan het halen van klimaatdoelstellingen. Natuurdaken zorgen voor meer biodiversiteit en dragen zo bij aan het tegengaan van uitsterving van bijen en vlinders. Groen op het dak draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en een betere leefomgeving voor mens en dier. Daarnaast vangt het water op bij stortbuien waardoor het riool op piekmomenten ontlast wordt.

Kwaliteit
Bij dit soort daken zijn de deskundigheid en professionaliteit van de dakaannemer cruciaal. Essentieel is immers dat het dak goed is en geschikt is voor het aanbrengen van groen, want het moet het extra gewicht kunnen dragen en gegarandeerd waterdicht blijven. Voor optimale zekerheid over zowel de kwaliteit van het dak, als over de garanties op het dak en alles wat erop komt, kiest u voor een DAKMERK dakaannemer.

De voordelen van het inschakelen van een DAKMERK dakaannemer voor het realiseren van uw multifunctionele dak op een rij:
  • Verzekerd van een kwaliteitsdak
  • Verzekerd van eindinspectie door een onafhankelijk keuringsinstituut
  • Verzekerd van 10 jaar garantie op waterdichtheid van de dakbedekking
  • Verzekerd van verwijderen en opnieuw aanbrengen van de op het dak aangebrachte zaken
  • Verzekerd van garantie, zelfs als de DAKMERK dakaannemer in gebreke blijft
Meer informatie vindt u op www.dakmerk.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...