Mitros schrijft prijs uit om van ongezonde renovaties af te komen

Mitros schrijft prijs uit om van ongezonde renovaties af te komen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Mitros is de vervelende bijwerkingen van isolatiewerkzaamheden in woningen zoals schimmelvorming, lawaaierige ventilatiesystemen en gebruiksonvriendelijke handleidingen zat. Mitros looft daarom een beloning uit van 10.000 euro voor de vier beste isolatie-oplossingen waarbij huurders na de renovatie een gezond en aangenaam binnenklimaat hebben.

Het is niet de eerste keer dat Mitros bouwers, architecten en uitvinders uitdaagt om met een bewonersvriendelijke oplossing te komen voor (ver)bouwvraagstukken. Eerder vond de corporatie via een wedstrijd al marktpartijen bereid om een badkamer te renoveren in één dag.

Doorbraak binnenklimaat
Voor de wedstrijd is Mitros op zoek naar een “doorbraak voor het binnenklimaat in woningen”. We willen dat onze huurders wonen in een huis met een gezonde luchtkwaliteit zonder tocht, schimmel en te veel vocht. Kortom, 100% gezond wonen. We hebben anderen hard nodig om een oplossing hiervoor te vinden”, zegt Henk Peter Kip, directievoorzitter van Mitros.

Gebruiksvriendelijke handleidingen
Naast het voorkomen van tochtstroom, schimmel en te veel vocht, wil Mitros ook af van de herrie die de ventilatiesystemen veroorzaken. Ook daagt de woningcorporatie de industrie uit om handleidingen gebruiksvriendelijker te maken. De oplossingen hiervoor komen Mitros goed van pas bij de onderhoud- en renovatiewerkzaamheden die de corporatie jaarlijks uitvoert bij zo’n 800 woningen.

Prijzengeld
In totaal stelt Mitros 80.000 euro aan vergoedingen beschikbaar voor de beste ideeën. Vier finalisten ontvangen een vergoeding van 10.000 euro. De bedenkers van de twee beste plannen krijgen de kans hun oplossing te demonstreren in een woning. Zij krijgen daar een vergoeding voor van respectievelijk 25.000 euro voor de nummer 1 en 15.000 euro voor de nummer 2. Mitros stelt voor de finalisten ook kansen in het verschiet op een samenwerkingscontract met de corporatie.

Bron: Cobouw.

Een greep uit ons leveranciersregister

Spectrus B.V.
Spectrus Licht & Advies gaat verder dan alleen verlichting ...
Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
AWB
AWB, onderdeel van de Vaillant Group ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt totaaloplossingen ...