Website en helpdesk over ventilatie

Website en helpdesk over ventilatie

Gepubliceerd op:

Sinds kort kunnen woningeigenaren en huurders terecht op een speciaal informatiepunt met al hun vragen over gezonde ventilatie. Er is zowel een website als een helpdesk voor geopend. Vorig jaar stelde een aantal organisaties in de bouw- en vastgoedsector een actieplan opgesteld voor verbetering van de kwaliteit van ventilatievoorzieningen. De instelling van het Informatiepunt is het eerste tastbare resultaat van dat plan.

Ventilatie in huis is van groot belang voor een gezonde woonomgeving. In veel woningen wordt onvoldoende geventileerd. Zeker nu er een zware focus ligt op het isoleren van woningen, moet de toevoer van frisse lucht een handje geholpen worden. Doen we dat niet, dan kan dat leiden tot een ongezond binnenmilieu en allerlei gezondheidsproblemen. Om mensen te adviseren over gezond ventileren, is nu het informatiepunt geopend. Men kan zowel telefonisch vragen stellen of de tips en informatie op de nieuwe website www.informatiepuntventilatie.nl raadplegen. Het Informatiepunt is een initiatief van de Woonbond, Vereniging Eigen Huis, de Vereniging Leveranciers Luchttechnische apparaten (VLA), VACpunt Wonen en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het initiatief wordt ondersteund door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.
 
Het Informatiepunt werd feestelijk ‘geopend’ in het monumentale woningcomplex Olympia in Amsterdam-Zuid. Woningcorporatie Ymere heeft daar tijdens een grootschalige renovatie een innovatief ventilatiesysteem toegepast. Een soort snuffelaar in elk vertrek meet of er voldoende verse lucht is. Als extra ventilatie nodig is, gaat het systeem vanzelf harder draaien totdat de lucht weer goed is. Ook zijn er andere slimme oplossingen bedacht. Zo is de kier die normaliter aan de onderkant van een deur zit om de lucht te laten circuleren, nu aan de bovenkant van de deur aangebracht. Resultaat: meer comfort en geen tocht meer over de vloer.

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Ventilatietechniek
Goede ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is al meer dan 25 jaar ...
Hemmink B.V.
Hemmink B.V. levert producten, oplossingen en concepten van ruim 25 sterke merken ...
Revoort Slopen & Saneren
Revoort maakt ruimte voor Woningcorporaties ...