Digitaal stappenplan pakt woninginbraak aan

Digitaal stappenplan pakt woninginbraak aan

Gepubliceerd op:

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft een digitaal stappenplan ontwikkeld om een effectief plan van aanpak tegen woninginbraken op te stellen. Met behulp van een keuzemenu stellen gemeenten hun eigen plan samen, waarna het naar eigen inzicht verder wordt uitgewerkt.

Bij de bestrijding van woninginbraken is een samenwerking tussen gemeente, politie, woningcorporaties en bewoners essentieel. Een uitgewerkt plan van aanpak is hier een goed hulpmiddel bij omdat het de taken, verantwoordelijkheden en doelstellingen beschrijft. Naast het digitale plan van aanpak bevat het nieuwe webdossier diverse voorbeelden van integrale aanpakken, informatie over veiligheidsbeleving, regionale samenwerking, inbraakmethoden en voorlichtingsmateriaal.

Het CCV bevordert en ondersteunt de integrale aanpak van woninginbraken door informatie en goede voorbeelden beschikbaar te stellen en een tool aan te bieden waarbij gemeenten zelf hun plan van aanpak kunnen opstellen. Het CCV beheert ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het digitale stappenplan is onderdeel van het vernieuwde webdossier woninginbraak.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dakmerk
DAKMERK. Hét keurmerk voor platte daken ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...