Driemond krijgt nieuwe woningen voor starters en senioren

Driemond krijgt nieuwe woningen voor starters en senioren

Gepubliceerd op:

De gemeente Driemond is gestart met de bouw van de wijk De Kern, met zestien sociale huurwoningen en negen vrije sector huurwoningen. De extra huurwoningen zijn een welkome aanvulling voor de starters en senioren in Driemond.

Bestuurder van Eigen Haard Mieke van den Berg, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost Muriel Dalgliesh en directeur van Van Wijnen Steven de Vlugt, metselden samen een deel van de fundering voor de muren. Hiermee gaven zij het officiële startsein voor de bouw van de nieuwe wijk. Naar verwachting zijn de woningen einde 2017 klaar.

‘Meer passende woningen’
Mieke van den Berg, bestuurder van woningcorporatie Eigen Haard, is tevreden met de bouw van de extra huurwoningen: ‘'Wij zorgen graag voor een kwalitatief goed en gevarieerd woningaanbod in Amsterdam. In Driemond is behoefte aan woningen voor starters en senioren. Die bouwen we nu zodat er weer meer mensen passend kunnen wonen in Driemond.”

‘Goede samenwerking’
Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuidoost Muriel Dalgliesh: “Wat ik fijn vind is onze goede samenwerking met de bewoners van Driemond om de openbare ruimte bij deze nieuwe woningen weer goed in te richten. Geïnspireerd op de ligging en de drie riviertjes die hier samenkomen krijgt Driemond hier een heerlijk dorpsplein.”

Foto: Isabel Nabuurs

Een greep uit ons leveranciersregister

REC Solar EMEA GmbH
REC biedt zonnepanelen die ideaal zijn voor commerciële daken ...
Veelzijdig galerijvloeren en balkonvloeren voor wbv en vve
Veelzijdig is gespecialiseerd in de aanleg en ophoging van galerijvloeren en balkonvloeren ...
PAM Galerij en Balkonverhoging B.V.
Drempels en hoogteverschillen belemmeren ouderen en mensen met een handicap in hun mobiliteit ...