Zwijndrecht stelt daken beschikbaar voor zonnepanelen inwoners

Zwijndrecht stelt daken beschikbaar voor zonnepanelen inwoners

Gepubliceerd op:

De gemeente Zwijndrecht heeft samen met Trivire en de Vereniging van Eigenaars (VvE) Bestuurlijk Knooppunt een gebruiksovereenkomst met energiecoöperatie Zon op Zwijndrecht getekend. In deze overeenkomst stellen de gebouweigenaren hun locatie beschikbaar voor de aanleg en het beheer van een zonnepaneleninstallatie van omwonenden.

Zon op Zwijndrecht is een lokale energiecoöperatie waar bijna vijftig omwonenden uit Zwijndrecht, Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht lid van zijn. Met elkaar financieren ze de investering en beheren ze de exploitatie. De gemeente, de VvE en Trivire stellen de locaties ter beschikking voor minimaal 25 jaar. Het rendement van de totaal 334 zonnepanelen komt ten goede aan de deelnemers van Zon op Zwijndrecht. Naar verwachting worden de zonnepanelen voor de zomer op de daken geplaatst.

Zon op Zwijndrecht is een burgerinitiatief en tot stand gekomen door samenwerking van Stichting Drechtse Stromen, de gemeente Zwijndrecht, VvE Bestuurlijk Knooppunt, Zon op Nederland en Trivire.

Een greep uit ons leveranciersregister

Derbigum Nederland
Derbigum Nederland B.V. is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking ...
Lightronics B.V.
Altijd de juiste lichtoplossing ...
Aalberts hydronic flow control
Wij bieden succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie ...