Appartementen op plek kantoor aan rand Remise-terrein Haarlem

Appartementen op plek kantoor aan rand Remise-terrein Haarlem

Gepubliceerd op:

Hoorne Vastgoed gaat 40 startersappartementen (sociale koop of verhuur) bouwen in Haarlem. De woningen komen aan de Stephensonstraat, op de plek waar nu nog een voormalig kantoor van de Hartekamp Groep staat. De 40 startersappartementen maken deel uit van woningbouwproject De Remise, dat Hoorne Vastgoed realiseert tussen de Stephensonstraat en de Leidsevaart in Haarlem.

Woningbouwproject De Remise omvat in totaal 146 eengezinswoningen en circa 70 appartementen. De eerste 104 woningen worden naar verwachting tussen april en juni
opgeleverd. In februari zijn 28 van de appartementen opgeleverd boven een volledig gemoderniseerd filiaal van Vomar Voordeelmarkt.

30% sociale woningbouw
Bij de ontwikkeling van De Remise kwam Hoorne Vastgoed met de gemeente Haarlem overeen dat 30 procent van het project uit sociale woningbouw bestaat. Mede dankzij de nieuwbouw op de plaats van het aangekochte kantoorpand, wordt dit percentage door Hoorne Vastgoed bereikt. De appartementen zouden aanvankelijk in het hart van het plangebied komen, maar stedenbouwkundig gezien bleek het beter om ze aan de rand van De Remise te situeren. Deze beslissing komt het open karakter van de nieuwe woonwijk, de kwaliteit van het groen en de parkeervoorzieningen ten goede. De gemeente Haarlem is met Hoorne Vastgoed in gesprek over de verdere uitwerking.

Tijdelijk verhuur
Hoorne Vastgoed kocht het voormalig pand van Hartekamp Groep van de NV Hollandsch Brabantsche Maatschappij van Onroerende Goederen en gaat het in afwachting van de gemeentelijke besluitvorming tijdelijk verhuren. De komst van 40 nieuwe appartementen leidt in de optiek van Hoorne Vastgoed tot een verdere verbetering van de kwaliteit van de bebouwing in de Stephensonstraat.

Tweede fase
Conform de planning is de tweede fase van De Remise naar verwachting het eerste kwartaal van 2018 gereed. Hoorne Vastgoed hoopt dat het de realisatie van het appartementenblok in de Stephensonstraat aansluitend in een bouwstroom meegenomen kan worden.

Bron: Hoorne Vastgoed.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...