Subsidie op Drowa isolatiechips flink verhoogd

Subsidie op Drowa isolatiechips flink verhoogd

Gepubliceerd op:

Het Bureau Controle Registratie Gelijkwaardigheid (BCRG) heeft nieuwe, hogere Rc-waarden vastgesteld voor een volledig met Drowa isolatiechips gevulde kruipruimte. Dat is goed nieuws voor de isolatiewaardes en het milieu, maar ook voor iedereen die voordelig de kruipruimte wil isoleren.

Door isolatiechips niet alleen op de bodem aan te brengen, maar ook tegen de onderzijde van de vloer, is er dankzij de certificering van BCRG nu sprake van ‘vloerisolatie’ in plaats van ‘bodemisolatie’.

ISDE-subsidie
Eigenaren van een koopwoning die via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een beroep doen op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) krijgen
door het predicaat ‘vloerisolatie’ nu € 2.50 per m2 meer subsidie bij het toepassen van één isolatiemaatregel. Dit kan de klant op een isolatieklus zo een paar honderd euro voordeel opleveren.

Bij een Drowa-massieve begane grondvloer kunnen de Rc-waardes oplopen tot Rc 12.35 m²K/W. En bij een houten balklaag als begane grondvloer tot Rc 14.40 m²K/W, beide berekend volgens de nieuwe NTA 8800-norm. De nieuwe isolatiewaardes zijn inmiddels in een kwaliteitsverklaring door het BCRG verwerkt.

Drowa houdt van een nuchtere en eerlijke kijk op isoleren. Daarmee is Drowa de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grotere isolatiepartijen in het land. Inmiddels zijn er meer dan 30.000 woningen in Nederland geïsoleerd.

Een greep uit ons leveranciersregister

Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...
Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...