Afspraken over verbeteren sociale huurwoningen Oss

Gepubliceerd op:

Genoeg sociale huurwoningen in Oss waarvan de huur betaalbaar blijft. Daarvoor tekenden wethouder Wagemakers, directeur van BrabantWonen Henk Roozendaal, directeur van Mooiland Elly Pansier en Ruus Surstedt namens de huurders inb december de Prestatieafspraken 2018.

In de Prestatieafspraken 2018 maken de gemeente Oss en de woningcorporaties afspraken over verschillende onderwerpen. De partijen legde bijvoorbeeld vast dat zij actief zoeken naar locaties voor nieuwbouw en nieuwe woningtypen, zoals flexibele woningen.

Duurzaam en betaalbaar
BrabantWonen en Mooiland spraken verder met de gemeente af in 2018 een proef te doen waarbij ze de woonlasten omlaag brengen door woningen duurzamer te maken. Dit willen zij doen door de energielabels van bestaande woningen te verbeteren. Nieuw te bouwen woningen worden energieneutraal gebouwd.

Leefbaarheid
De woningcorporaties kijken daarnaast hoe bewoners prettig en veilig in hun woning kunnen blijven, ook als zij ouder worden. De gemeente en de corporaties willen in 2018 verder nog meer doen om de buurten te verbeteren en leefbaarder te maken. Door regelmatig overleg te voeren met huurders willen corporaties de huurders blijven betrekken bij het gevoerde beleid.

Een greep uit ons leveranciersregister


Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...

Cegeka-dsa levert software en services voor de vastgoedmarkt. We willen actief bijdragen aan...

Ervaren professionals, eersteklas producten en een even heldere als effectieve aanpak van uw projecten ...