Lang niet alle woningen hebben goed werkende rookmelders

Lang niet alle woningen hebben goed werkende rookmelders

Gepubliceerd op:

Slechts 60% van alle woningen in Nederland heeft een rookmelder, waarvan ook weer 60% niet eens werkt. De Stuurgroep Rookmelders gaat het plaatsen van rookmelders stimuleren, in eerste instantie bij verhuurders van woningen.

Met een prijsvraag probeerde de stuurgroep recentelijk mensen aan het denken te zetten over rookmelders. Het leverde 50 ideeën op. De eerste prijs ging naar het idee om een rookmelder te koppelen aan een plafondlamp. De stuurgroep hoopt met dit soort acties meer aandacht te vragen voor het belang van rookmelders. Dat is met name nodig omdat het nieuwe Bouwbesluit – dat ingaat in 2012 - de regelgeving juist versoepelt.

 

Het Bouwbesluit 2012 stelt voor om bij renovatie het plaatsen van rookmelders niet langer te verplichten. Ook niet bij kantoorgebouwen die worden omgebouwd tot woningcomplexen. Dit kan volgens de stuurgroep de brandveiligheid verslechteren. De Tweede kamer bespreekt deze week het  Bouwbesluit 2012 en stemt over een aantal moties die betrekking hebben op de brandveiligheid

 

Bron: Woonbond

Een greep uit ons leveranciersregister

Zynyo B.V.
Zynyo maakt het rechtsgeldig, veilig en verantwoord digitaal ondertekenen eenvoudig en toegankelijk voor iedereen ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...