Sla 4 vliegen in 1 klap:

Sla 4 vliegen in 1 klap:

Gepubliceerd op:

Verbeteren toegankelijkheid, geluidsreductie, warmte-isolatie én waterdichtheid!

Met het PAM ISORUB-verhogingssysteem maakt u een galerij of balkon beter toegankelijk maar tevens isoleert u de vloer én maakt deze waterdicht.

De vloerverhoging is opgebouwd uit een hoogwaardig XPS isolatie materiaal met een hoge drukvastheid. Hierover leggen we een duurzame EPDM-folie en als loopvlak worden EPDM-rubber tegels aangebracht.

De isolatie wordt verlijmd op de ondergrond zodat ze niet meer verschuift. Door deze samenstelling ontstaat een systeem wat niet alleen de toegankelijkheid verbetert, maar tevens wordt door het isolatie materiaal de vloer thermisch geïsoleerd. Én door de combinatie met de rubber bekleding wordt ook het geluid met gemiddeld 4 dbA gereduceerd! Dat is dus een reductie van meer dan de helft. Elk type XPS isolatie verkruimelt als het nat wordt en mechanisch wordt belast. Daarom pakken wij het isolatiemateriaal middels een EPDM-folie waterdicht in. Hierdoor realiseert u eennieuwe, waterdichte afdichting van het onderliggende bouwwerk.
U slaat dus meerdere vliegen in één klap:
  • Toegankelijkheid,
  • Waterdichtheid,
  • Geluids- warmteisolatie
  • Goed stroef, ook bij vorst (R12)
Het ISORUB-verhogingssysteem wordt aan de bovenzijde met een EPDM-rubber bedekking afgewerkt.  Dit oppervlak heeft een prettige stroefheid en dempt het loopgeluid van de voetstappen uitstekend. In combinatie met de XPS isolatie ontstaat een fluisterstille vloer! Het EPDM-rubber is licht poreus zodat het water wat door kleine oneffenheden blijft staan, kort na een regenbui door de poriën wegtrekt. Hierdoor blijft er geen water op het rubber staan. Voor de afwerking van de goten heeft PAM een ruim assortiment afwerkprofielen ontwikkeld voor zowel galerij- als de muurzijde. Deze profielenzijn leverbaar in verschillende materialen en kleuren. In plastisol, rvs of verzinkt staal. In sommige gevallen leent de situatie zich ook om juist zonder profielen af te werken met enkel een vellingkant. De kleur van het EPDM rubber kan in verschillende door u gewenste mengverhoudingen gemaakt worden. Verkleuring komt bij dit type tegel niet voor, want de EPDM laag bestaat uit door en door gekleurd granulaat.

Hieronder nogmaals alle essentiële kenmerken van dit systeem op een rijtje:
  • Brand en rookveilig (Cfl-S1)
  • Geluidsabsorberend (-60%)
  • Totaal geplaatst gewicht ca. 28 kg/m2
  • Warmte isolerend
  • Waterdichte vloer
  • Geen nare rubberlucht
  • Demontabele gootroosters
  • Zeer slijt- en kleurvast
www.pamalmelo.nl
of bel ons:
+31 (0)546 - 850 466

Beschikbare downloads:
https://www.pamalmelo.nl/nl/producten/Galerijbekleding/PAS-antislip

https://www.pamalmelo.nl/nl/producten/Galerijbekleding

https://www.pamalmelo.nl/nl/producten/Galerijbekleding/EPDMrubber

https://www.pamalmelo.nl/nl/producten/Vlonders-en-Hellingbanen

  


Een greep uit ons leveranciersregister

Noodliften.nl B.V.
Noodliften houdt uw bewoners mobiel door de snelle montage van tijdelijke trapliften ...
DataRotonde B.V.
Het enige integratieplatform dat echt alle applicaties en ketenpartners met elkaar verbindt ...
Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!