Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie introduceren Wooncoach

Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie introduceren Wooncoach

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie zijn in Amersfoort van start gegaan met het project Mijn Wooncoach. Deze coach geeft huurders van 65 jaar en ouder gratis persoonlijk advies en begeleiding. De wooncoach kan bewoners die nadenken over verhuizen, helpen bij het inzichtelijk maken van hun verhuismogelijkheden. Het gaat om een proef van een jaar.

De wooncoach en de bewoner kijken samen naar de vraag en mogelijkheden die daarbij passen. Wanneer traplopen lastiger begint te worden of de tuin te veel onderhoud vraagt, wordt er gekeken welke mogelijke verhuisoplossingen er zijn. Bewoners weten nu wat ze per maand aan huur betalen, de wooncoach kan helpen bij het in kaart brengen wat een eventuele verhuizing voor de maandlasten betekent. Of ondersteuning bieden bij het soepel laten verlopen van de verhuizing. Mijn Wooncoach is een initiatief voor de 65 plusser die vindt dat zijn huidige woning niet langer voor hem of haar geschikt is en graag wilt weten wat er mogelijk is.

Portaal, Omnia Wonen en de Alliantie verhuren samen ongeveer 20.000 woningen in Amersfoort. Van eengezinswoningen tot appartementen met een lift. Niet alle woningen zijn geschikt om comfortabel oud in te worden. Mijn Wooncoach is ontwikkeld om meer huurders een kans te laten maken op een woning naar wens. Als een 65 plusser ervoor kiest te verhuizen, komt er een woning vrij voor een gezin. Dit gezin laat een woning achter voor een tweepersoonshuishouden. Uiteindelijk moeten hierdoor ook jongeren en starters een kans krijgen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Raetsheren
Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Ubbink BV
Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...