Gevelbescherming en kleurstabiliteit

Gevelbescherming en kleurstabiliteit

Gepubliceerd op:

Vuile gevels verstoren de representatieve functie van een gebouw en bovendien leidt vuilafzetting tot vroegtijdig verval. Buitenmuurverf ThermoSan met de door Caparol ontwikkelde nano-quartz grid (NQG) technologie heeft een speciale oppervlaktestructuur. Deze zorgt voor een hoge kleurstabiliteit en vuildeeltjes hechten minder snel aan deze bijzondere structuur. Met als resultaat: gevels blijven langer schoon en onderhoudsintervallen kunnen worden verlengd.

Allround bescherming
De toonaangevende buitenmuurverf ThermoSan is een door Caparol ontwikkelde high-tech buitenmuurverf die langdurige, allround bescherming biedt tegen de grootste gevaren voor gevels. Dankzij de speciale oppervlaktestructuur wordt vocht beter verdeeld en verdampt het extreem snel. Het resultaat: vrijwel geen kans voor algen en schimmels. Bovendien werkt ThermoSan zeer vuilafstotend en heeft het een zelfreinigend effect. Dit zorgt voor effectieve preventie van vervuiling en aanhechting van fijnstof; tijdelijk aanhangend vuil wordt bij de volgende regenbui weggespoeld.

Minimale kleurverandering
De kleuren in de Fassade A1 kleurenwaaier van Caparol zijn speciaal geselecteerd voor buitengevels en geven het meest kleurstabiele resultaat in combinatie met buitenmuurverven met NQG technologie (ThermoSan, Sylitol-NQG en Amphibolin).
Het Duitse schema Bundesausschuss Farbe und Sachwertschutz (BFS) nr. 26 geeft informatie over de kleurverandering van verflagen. De Caparol NQG buitenmuurverven voldoen aan de hoogste BFS-eisen op het gebied van verkrijting en kleurverandering: klasse A staat voor het beste bindmiddeltype met een nauwelijks zichtbare verkrijting. Groep 1 staat voor zeer goed UV-bestendige anorganische pigmenten die een nauwelijks zichtbare kleurverandering tonen. In de praktijk betekent dit langdurige bescherming tegen zonlicht en kleurvervaging dankzij UV-bestendig bindmiddel en uitzonderlijk lichtechte kleurpigmenten.

De voordelen op een rijtje:
  • Langdurige bescherming tegen algen en schimmels en tegen vervuiling
  • Hoge kleurstabiliteit met een mineraal mat, natuurlijk uiterlijk van de afwerking
  • Langdurig schone gevels: het geschilderde oppervlak reinigt zichzelf bij regenbuien
  • Voor veel verschillende toepassingen: van glad gestucte gevels van moderne woningen tot buitengevelisolatie
Meer informatie is terug te vinden op www.caparol.nl/thermosan.

        

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...