Rochdale verkoopt wooncomplex aan Vesteda

Rochdale verkoopt wooncomplex aan Vesteda

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Rochdale heeft het wooncomplex aan de Boelelaan in Amsterdam Buitenveldert verkocht aan Vesteda. De levering heeft inmiddels plaatsgevonden. Vesteda wil het complex in het komende jaar verder omtoveren tot een modern woongebouw voor het middensegment, de mensen die te veel verdienen om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen.

Door deze verkoop komt er voor Rochdale geld beschikbaar om in volkshuisvestelijke taken te stoppen. René Grotendorst, bestuurder van Rochdale: “We hebben het complex verkocht omdat wij met de opbrengst geld kunnen investeren in de taken waar wij als corporatie voor zijn. Omdat de woningen daarnaast in het middensegment terecht komen, wordt het aanbod vergroot voor mensen die (net) teveel verdienen om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen.”

De plannen van Vesteda voor het gebouw behelzen de realisatie van een daktuin met grote terrassen in combinatie met een compacte woning wat extra ruimte voor recreatie en ontmoeten moet bieden. De woningen in het complex worden energiezuiniger. Nu hebben ze energielabel G, straks is dit label B. De ongeveer drieduizend vierkante meter kantoorruimte op de eerste laag krijgt een flinke opknapbeurt en hier kunnen ondernemers aan de slag.

Een greep uit ons leveranciersregister

Tenten Solar Zonnepanelen B.V.
Tenten Solar Zonnepanelen is dé specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Breijer Ventilatietechniek
Goede ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is al meer dan 25 jaar ...