Heuvelrug Wonen en Woningbouwstichting Cothen gaan fuseren

Heuvelrug Wonen en Woningbouwstichting Cothen gaan fuseren

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties Heuvelrug Wonen in Doorn en Woningbouwstichting Cothen fuseren op 1 januari 2022. Per deze datum is Heuvelrug Wonen de nieuwe verhuurder van de huurders van Woningbouwstichting Cothen.

Waarom fusie
Uit onderzoek is gebleken dat een fusie van toegevoegde waarde is voor zowel de huurders als woningzoekenden in het werkgebied. Woningbouwstichting Cothen is met haar kleine organisatie onvoldoende in staat de volkshuisvestelijke opgaven en de steeds ingewikkeldere wet- en regelgeving op te pakken. Hierdoor kan ze niet meer garant staan voor de kwaliteit van haar dienstverlening aan haar huurders. Dit was de belangrijkste reden om tot een fusie over te gaan. Het werkgebied sluit mooi aan bij Heuvelrug Wonen, daarnaast wordt de lokale binding behouden.

Blij voor huurders en woningzoekenden
Ben Pluijmers, ad interim directeur-bestuurder van Woningbouwstichting Cothen: “Wij zijn blij met de fusie, vooral voor onze huurders en woningzoekenden die we nu goede diensten kunnen blijven bieden”. Jos Sleyfer, directeur-bestuurder Heuvelrug Wonen: “Voor Heuvelrug Wonen is een belangrijke reden voor fusie dat wij continuïteit kunnen bieden in de dienstverlening aan de huurders van Woningbouwstichting Cothen. Naast de dienstverlening neemt Heuvelrug Wonen de verantwoordelijkheid voor volkshuisvesting in Cothen over, ook als het gaat om het nieuw bouwen van sociale woningen en natuurlijk het verbeteren en verduurzamen van woningen’’.

Bron: heuvelrugwonen.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...