Renson Variavent: het nieuwe zelfregelende glasrooster voor natuurlijke toevoer van verse lucht

Renson Variavent: het nieuwe zelfregelende glasrooster voor natuurlijke toevoer van verse lucht

Gepubliceerd op:

Het nieuwe Variavent glasrooster van Renson zorgt ervoor dat rechtstreekse en natuurlijke toevoer van verse lucht toch mogelijk is wanneer bij een renovatie de ramen niet vervangen worden. Als opvolger van het ‘Flexair’ glasrooster zorgt de Variavent voor een hoger wooncomfort en scoort ook esthetisch een pak beter. Het is de ideale oplossing voor bestaande kozijnen in hout, kunststof of aluminium.

De Variavent revolutionair noemen, is niet eens overdreven. Het is namelijk het eerste glasrooster op de markt dat uitgerust is met de iFlux-technologie, die ook het Invisivent toprooster van Renson typeert. Het Coanda-effect en regelbaar debiet waar die technologie voor staat, leidt de binnenkomende lucht eerst naar boven om te vermengen met de aanwezige, warmere binnenlucht. Dat verhoogt het comfortgevoel in de ruimte en vermijdt tocht. Naast het vernieuwde design – je ziet geen ventilatieopeningen meer binnen in de woning – is er in de toekomst ook de optionele akoestische demping, die op elk moment kan afgenomen of terug opgezet worden.

Oplossing voor elk type raam
Glasroosters als de Variavent zijn universeel toepasbaar. Los van bouwwijze of type kozijn (aluminium, hout of kunststof) is de montage steeds dezelfde. Dankzij de glasaftrek van 80mm, kan er een vlotte, luchtdichte montage op het glas en in het kozijn gegarandeerd worden. Er is voldoende ruimte om de glaslijsten van het kozijn vast te zetten en/of glasrubbers te plaatsen. De Variavent werd ontworpen voor installatie op glas, maar mits toepassing van een optioneel kalfprofiel is de Variavent ook geschikt voor kalfplaatsing.

Varianten van Variavent
De ‘varia’ in Variavent duidt op de variatie in debiet. Met zijn uniek interne mechanisme kan de Variavent ingesteld worden op vier verschillende debieten, terwijl visueel hetzelfde uitzicht behouden blijft. Het design van de Variavent sluit trouwens aan bij dat van het Invisivent toprooster. Zo combineer je beide oplossingen eenvoudig, met een harmonieus totaalbeeld als resultaat.

www.renson.eu

Een greep uit ons leveranciersregister

Smart Twin
Smart Twin helpt met het toekomstbestendig beheer van de vastgoedportefeuille ...
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...