Riool op palen in Arnhem

Riool op palen in Arnhem

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Portaal is een van de grotere woningcorporaties in ons land, zij zorgen voor de huisvesting van ruim 56.000 huishoudens in Amersfoort, Soest, Leiden, Arnhem, Rheden, Nijmegen, Utrecht, Nieuwegein, Bunnik en Maarssen. Portaal bestaat in zijn huidige vorm pas sinds 1 januari 2002. Maar hoewel ze in de huidige samenstelling nog een jonge corporatie zijn, kunnen ze terugkijken op een lange en rijke geschiedenis van maar liefst zestien organisaties op het terrein van sociale woningbouw. Het verleden van Portaal gaat daardoor ruim honderd jaar terug, tot aan het begin van de 20ste eeuw.

Portaal 'met haar regiokantoor te Arnhem' is een van de zes corporaties die samen met vier bouwbedrijven meedoen aan landelijke project ‘de Stroomversnelling’. Het idee is om op grote schaal huizen zo te verbouwen dat ze veel comfortabeler en energiezuiniger worden. Zie ook de website van Portaal voor meer info.

Van der Velden Rioleringsbeheer Arnhem B.V. is sinds begin juni met een bijzonder rioolproject bezig. De riolen worden namelijk ‘op palen gelegd’.

De uitdaging: op een goede manier riolering aanbrengen zonder het risico op verzakken van de riolen met alle problemen nadien. In de wijk is namelijk veel overlast van ‘hoog’ grondwater en in het leiding-traject liggen reeds veel kabels en leidingen.

De oplossing: Van der Velden Rioleringsbeheer heeft de optie aangedragen om het riool op palen aan te leggen ‘een aloude techniek voor het aanleggen van riolen in zachte grond’, welke momenteel wordt uitgevoerd; Eerst worden palen in de grond geslagen tot een diepte dat deze stabiel staan. Aan de palen worden dwarsliggers bevestigd en daarop worden de rioolbuizen gelegd. Op deze wijze liggen de rioolbuizen stabiel, onder afschot en is een goed functionerend systeem gewaarborgd.

Zo is er voor iedere uitdaging een passende oplossing!

Een greep uit ons leveranciersregister

Mind2Pay
Specialist in debiteurenbeheer voor woningcorporaties ...
Van Scholl Advies
Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van ...
DOM Nederland
DOM Nederland is expert in het ontwikkelen en verkopen van de hoogste kwaliteit sluittechniek en toegangscontrole ...