Utrechtse corporaties onderzoeken renovatie ‘Nul-op-de-meter’

Utrechtse corporaties onderzoeken renovatie ‘Nul-op-de-meter’

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties SBBS uit Soest en Goed Wonen uit Benschop gaan samen met VolkerWessels en de provincie Utrecht verder met hun onderzoek naar het renoveren van huurwoningen naar Nul-op-de-meter. Hiervoor wordt een intentieverklaring getekend om de komende maanden tot afspraken te komen om werkelijk de renovatie naar Nul-op-de-meter te starten.

Nul-op-de-meter-woningen zijn zo goed geïsoleerd en voorzien van moderne installaties en zonnepanelen, dat de benodigde energie - voor verwarming, warm tapwater en huishoudelijk gebruik - zelf opgewekt wordt. Geen energiekosten meer dus. Huurders betalen in plaats daarvan een `energieprestatievergoeding' aan de woningcorporatie.

De regio Utrecht wil in 2020 minimaal 50.000 Nul-op-de-meter woningen hebben. De provincie Utrecht ondersteunt deze ambitie, onder andere door inzet van adviseurs. Woningcorporaties SBBS en Goed Wonen zijn positief over het Nul-op-de-meter-concept en eerste verkenningen met deze adviseurs hebben laten zien dat het een haalbare ambitie is. De komende maanden worden de gesprekken tussen de beide woningcorporaties en VolkerWessels voortgezet onder begeleiding van adviseurs van de provincie.

Beide projecten betreffen woningen waarvoor de concepten nog niet uitontwikkeld zijn. Landelijk is namelijk begonnen met eengezinswoningen gebouwd tussen 1950 en 1980. Deze woningen hebben de hoogste energierekeningen en hebben voldoende dakoppervlak voor zonnepanelen. SBBS onderzoekt echter, samen met VolkerWessels wat de mogelijkheden zijn voor een 9-hoog-flat met 225 appartementen. Goed Wonen heeft acht `beneden/bovenwoningen' die zij wil aanpakken. Ook een extra uitdaging in verband met betonnen galerij en balkons die koudebruggen vormen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Isolatie Centraal
Isoleer uw woning extra voordelig ...
Caleffi International N.V.
Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie ...
Zwamtotaal
Zwamtotaal heeft grip op al uw zwamproblemen en andere houtaantasters ...