Wocozon informeert huurders hoe boete of heffing voorkomen

Wocozon informeert huurders hoe boete of heffing voorkomen

Gepubliceerd op:

Sommige energieleveranciers rekenen een boete of heffing voor zonnepanelen als een bewoner zonnepanelen heeft. Dat een huurder daar iets tegen kan doen, is niet bij iedereen bekend. Het is ook best ingewikkeld. Wocozon heeft het daarom uitgezocht en op haar site gezet.

“Nadat dinsdag 13 februari bekend werd dat de wet rondom de salderingsheffing niet wordt ingevoerd, kregen we veel telefoontjes. We merken dat huurders zich zorgen maken over een eventuele boete of heffing voor energie omdat ze zonnepanelen hebben”, aldus Roland van der Klauw, directeur van Wocozon.

Oplossing: ACM modelcontract
“De oplossing is vaak het ACM modelcontract, maar dat is vrij onbekend en meestal ook ingewikkeld om aan te vragen”, geeft Van der Klauw aan. Elke energieleverancier in Nederland is wettelijk verplicht om een ACM modelcontract aan te bieden. Dat contract zorgt ervoor dat je geen boete of heffing betaalt als je zonnepanelen hebt.

Wocozon helpt huurders
Het probleem is dat zo’n ACM modelcontract bij de energiemaatschappijen niet altijd makkelijk te vinden is op hun sites. “Je moet ook maar net weten dat je daarop moet letten en het is best complex. Wocozon is daarom in actie gekomen,” geeft Van der Klauw aan. Op de site van Wocozon staat informatie wat een huurder kan doen.

Voorkom boete of heffing
Wocozon benadrukt dat de informatie op de site geen advies is en er kunnen zeker ook geen rechten ontleend worden aan de informatie. De informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Voor iedereen die ook wil weten wat je kunt doen, staat hier alles stap voor stap uitgelegd: https://wocozon.nl/nieuws/heffing-of-boete-voor-zonnestroom/

Een greep uit ons leveranciersregister

Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...
GEALAN
De GEALAN-groep is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van pvc profielen voor ramen en deuren ...
IsoBouw Systems BV
IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...