Eternit BV

  1. Leveranciers »
  2. Daken »
  3. Eternit BV

Eternit BV

Bezoekadres
Haven 12
7471 LV GOOR
Corr.adres
Postbus 17
7470 AA GOOR
Contactgegevens
Telefoon: 0547 - 28 88 88
Gevestigd in Goor aan het Twentekanaal zorgen zo'n 150 medewerkers er voor dat Eternit B.V. iedere dag haar missie waarmaakt, namelijk het " het creëren van waarde voor haar aandeelhouders door haar activiteiten op de bouwmarkt. Daartoe streeft Eternit naar continuïteit en ontwikkelt en vervaardigt haar producten en diensten op moderne wijze, rekening houdend met het milieu, en gebaseerd op haar solide technologie en marktkennis.

Alle medewerkers van Eternit spannen zich maximaal in om op een flexibele en doelmatige manier tegemoet te komen aan de wensen van haar klanten. Eternit profileert zich als een stabiele en betrouwbare organisatie, partner en marktpartij naar alle belanghebbenden.

Alle bouwproducten van Eternit B.V. genieten wereldwijd een groot vertrouwen en een uitstekende reputatie. Niet alleen door de gedegen kwaliteit, maar zeker ook door de professionele service en ondersteuning.

In de loop der jaren heeft Eternit B.V. het productassortiment verfijnd, waarbij het streven naar verbetering van duurzaamheid, technische en esthetische aspecten steeds voorop staat. Het complete assortiment is terug te vinden onder de rubriek 'Golfplaten'.

Jaarlijks produceert Eternit B.V. in Goor zo'n 10 mio m² plaatmateriaal (5 mm dik). De gemaakte producten bestaan voor ruim 90% uit cement en vulstoffen. Hieraan worden in het proces kunststofvezels toegevoegd voor de procesvoering en wapening van de producten.

Onze golfplaten worden niet alleen op de Nederlandse markt verkocht, maar ook buiten de Nederlandse landsgrenzen. Meer dan 50% van onze productie is bestemd voor export naar België, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Duitsland en de Nederlandse Antillen.

De kwaliteit van onze producten staat hoog in het vaandel geschreven. Al in 1992 kreeg Eternit als eerste het KOMO-keurmerk voor de golfplaten. Later werd dit uitgebreid met het attest voor de van toepassing zijnde eisen volgens het Bouwbesluit en Bouwstoffenbesluit voor geprofileerde vezelcementplaten. In 2001 verwierven we, opnieuwe als eerste golfplatenfabrikant, het vernieuwde attest-met-productcertificaat voor golfplaten. In 1996 werd het ISO 9002 certificaat gehaald, dat later werd omgezet in een 9001 certificaat. In 2007 werd het OHSAS 18001 certificaat behaald.

Bij het uitvoeren van onze activiteiten is het respect voor het milieu onze dagelijkse zorg (zie ook de rubriek ‘Leefmilieu’ op deze site). Het is immers noodzakelijk om rekening te houden met de invloed van al onze activiteiten en producten op het milieu. Om onze milieuinspanningen beter op te volgen en constant te verbeteren zijn we sinds 1999 ISO 14001 gecertificeerd.

Eternit biedt ook in Nederland een uitgebreid assortiment gevelbekledingsmaterialen. Het ruim productaanbod laat elke vorm van creativiteit toe. Gebaseerd op het geventileerd gevelsysteem voldoet het aan de hoogste eisen inzake duurzaam bouwen. Specifieke bouwtechnische toepassingen worden met Eternit bouwplaten ondersteund.

Ook voor hellende daken biedt Eternit een ruim gamma aan. Dit gaat van betonpannen, kleipannen en vezelcement leien tot volledig geïntegreerde fotovoltaïsche systemen.

Word lid en profiteer!

De database bevat een compleet overzicht van alle woningcorporaties met contactpersonen. Tevens ook de mogelijkheid om complete exports te maken naar Excel.

De aanbieding

Een greep uit ons leveranciersregister


Solide partner voor overheden en woningcorporaties ...

Dé adviseur in liften, roltrappen en gevelonderhoudsinstallaties ...

Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...

Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...

In ruim 80 jaar is Remeha uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 500 medewerkers ...

Veelzijdig is gespecialiseerd in de aanleg en ophoging van galerijvloeren en balkonvloeren ...