Bouwkundige lekkages in 3 beproefde technieken opgespoord

Bouwkundige lekkages in 3 beproefde technieken opgespoord

Gepubliceerd op:

Om een bouwkundige lekkage op te sporen doorlopen Polygon specialisten een aantal stappen. Om te beginnen wordt bepaald welke techniek gebruikt moet worden om de lekkage op te sporen. Onze specialisten gebruiken 3 beproefde methoden: Blowerdoortesten, thermografie en rooktesten.

Thermografie
Lekkages in platte daken kunnen worden opgespoord door het gebruik van thermische camera's. Infraroodthermografie is een niet-destructieve techniek, waarbij de Polygon specialist het dak scant en daarmee gebieden lokaliseert waar vocht is ingesloten en waar de isolatie is beschadigd.

Blowerdoortesten
Kieren en bouwkundige aansluitingen in woningen die ongecontroleerd buitenlucht binnenlaten zorgen voor verspilling van energie en dus geld. De verliezen kunnen oplopen tot meer dan 15%. Met een Blowerdoortest meet Polygon de luchtdichtheid van gebouwen en kan deze, waar nodig, worden verbeterd.

Rooktesten
In de meeste gevallen kiezen de specialisten voor een rooktest. Door een aansluiting in de dakafwerking te maken, blaast een rookmachine rook onder de dakbedekking. De plekken waar rook zichtbaar uit de dakafwerking komt, worden nader geïnspecteerd om te bepalen of er daadwerkelijk sprake is van een lekkage.

Nadat de lekkage is opgespoord wordt vastgesteld wat de lekkage precies veroorzaakt. De vastgestelde bouwkundige mankementen worden aan u gerapporteerd. Vervolgens zullen wij u adviseren en helpen bij het herstel van waterschade als gevolg van de lekkage. Polygon staat bekend als dé droogspecialist van Nederland.

Meer weten over onze lekkage opsporingsmogelijkheden? Bezoek onze website


Een greep uit ons leveranciersregister

Oskam Groep
Full service dienstverlener voor sloopwerken, asbestverwijdering, bodemsanering en infrastructurele werkzaamheden ...
House-liner BV
Wilt u één aanspreekpunt die de meest economische en kwalitatieve oplossing biedt voor uw leidingproblemen ...
Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...