Rookmelderplicht Juli 2022

Rookmelderplicht Juli 2022

Gepubliceerd op:

In Juli 2022 is het dan zover, rookmelders worden verplicht. Het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijkrelaties geeft invulling aan het advies van brandweer, gemeenten, vastgoedeigenaren en bouwende partijen. Er bestaat al een rookmelderplicht voor nieuwbouw maar nu wordt het voor bestaande bouw ook verplicht om op iedere verdieping van het huis één rookmelder te hebben hangen.

Draadloos koppelbaar: ASD-10QR
Woningbranden zijn levensgevaarlijk, daarbij is rook vaak nog dodelijker dan vuur. Door hete lucht en giftige stoffen die tegenwoordig steeds meer in het interieur zitten, kunt u van mond tot luchtpijp verbranden en stikken. Het advies is dan ook om altijd uw binnendeuren te sluiten. De rook blijft zo langer uit uw buurt, waardoor u meer tijd heeft om te vluchten. Een groot nadeel is, dat u uw rookmelder beneden minder snel hoort. Om dit probleem voor te zijn biedt Fito een draadloos koppelbare rookmelder aan, die direct contact maakt met al uw melders. Als er één af gaat, gaan ze allemaal af, waardoor u en uw dierbaren meer tijd krijgen om te vluchten. Deze speciale rookmelders bieden u meer veiligheid.

De ASD-10QR is een 10- jarige rookmelder die onderling draadloos koppelbaar is tot 24 melders. Alle, met dezelfde [automatisch gegenereerde ] unieke code doorverbonden melders, reageren op elkaar.

Gebruik wordt gemaakt van de professionele en veilige 868.1 MHz frequentie. Ook deze rookmelder is voorzien van een vaste, niet verwisselbare 3V lithium batterij. De gebruiksvriendelijke activeringsprocedure is snel en eenvoudig.
  
Optioneel is voor dit model een afstandsbediening beschikbaar (art.nr. ASD-RRC)

Autonome rookmelder: ASD-10Q
De ASD-10Q is een 10-jarige rookmelder met een vaste, niet verwijderbare 3V batterij die ruim 10 jaar functioneert. Eenvoudige en geoptimaliseerde activeringsprocedure- magnetisch. Europees product, gecertificeerd conform EN14604:2005 en VdS3131-vfdb-14-01 [Q-label] Dit Q -label houdt in dat er een aantal extra eisen aan de rookmelder worden gesteld o.a. met betrekking tot EMC/corrosie/valbestendigheid.

Wilt u meer weten over onze rookmelders? Neem dan contact met ons op: www.fito.nl of bel +31(0)343-578920.

Een greep uit ons leveranciersregister

SKK Kozijnwacht B.V.
Serviceorganisatie voor Dagelijks, Planmatig en Preventief Kozijnonderhoud ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...
Liftintermediair
Liftintermediair: De volledig onafhankelijke, ervaren adviseur in liftinstallaties ...