Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022, dienstverlening op maat!

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022, dienstverlening op maat!

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht gesteld in alle woningen. Voor een corporatie is het belangrijk goede keuzes te maken hoe dit project aan te pakken en daarna snel aan de slag te gaan. Hieronder worden verschillende oplossingen aangestipt die passen bij uw organisatie.

Minimaal
Het minimum wat vanaf 1 juli 2022 verplicht zal zijn is een werkende rookmelder per verdieping. De melder moet een levensduur hebben van 10 jaar; wij vinden voor professionele organisaties dat de melder ook voorzien moet zijn van een batterij die voor 10 jaar wordt gegarandeerd. Een iets hogere investering die zich gedurende de levensduur ruim terug verdient.
Afhankelijk van de verschillende typen woningen zullen 1, 2 of 3 melders nodig zijn. Gemiddeld komt een woningcorporatie iets onder de twee melders per woning uit.

Optimaal
Brandweer Nederland adviseert al enige jaren om tussendeuren te sluiten om rookverspreiding te voorkomen. Nadeel is dat de hoorbaarheid van de rookmelders afneemt. Dit kan voorkomen worden door koppelbare melders te plaatsen; als één melder in alarm komt zullen alle melders de bewoners hiervan op de hoogte brengen. Dit hogere niveau van veiligheid vraagt ook een hogere investering. Voordeel is wel dat de melders eenvoudig aangepast kunnen worden voor aansluiting op ‘smart home’ systemen die wellicht ook al voor data gestuurd onderhoud in de woning aangebracht worden.

Langer Veilig Thuis
Ook uw corporatie huisvest naar alle waarschijnlijkheid ouderen. Maar is de woning hier ook qua (brand-)veiligheid geschikt voor? De Leefsamen oplossing waarmee in 2020 de innovatieprijs brandveiligheid van Woonzorg Nederland is gewonnen kan ook bij uw organisatie probleemloos worden ingezet. Met Leefsamen is ook gelijk voldaan aan de nieuwe regelgeving.

Wat kunnen we doen
Naast een advies welke oplossing het best past bij uw organisatie bieden we natuurlijk ook meer:
Leveren
Het leveren van de benodigde rookmelders; al dan niet in samenspraak met uw onderaannemers die u al hebt voor deze producten.
Opleiden
Een juiste plaatsing van rookmelders voorkomt veel problemen in de toekomst. Wij leiden uw eigen vaklieden of uw onderaannemer graag op hoe en waar het best rookmelders te plaatsen.
Volledig ontzorgen
Wilt u van het plaatsen van de rookmelders een apart project maken? Dan kunnen wij dat van A tot Z voor u verzorgen. We sturen de brieven uit naar uw bewoners, plannen afspraken, plaatsen de melders en leggen in uw systeem vast waar we elke melders geplaatst hebben.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met John van Adrichem van Quality Creations International (de officiële distributeur van Fire Angel) via 015 3693965 of info@qualitycreations.nl.


Een greep uit ons leveranciersregister

Van Scholl Advies
Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...
Eurlicon
Dé adviseur in liften, roltrappen en gevelonderhoudsinstallaties ...
Zynyo B.V.
Zynyo maakt het rechtsgeldig, veilig en verantwoord digitaal ondertekenen eenvoudig en toegankelijk voor iedereen ...