Is uw woningcorporatie bestand tegen cyberaanvallen?

Is uw woningcorporatie bestand tegen cyberaanvallen?

Gepubliceerd op:

De digitalisering van processen binnen corporaties is nodig om kwalitatief hoogwaardige, actuele en onderling goed vergelijkbare informatie efficiënt met elkaar uit te wisselen. Deze beweging biedt corporaties kansen op het gebied van excellente dienstverlening en kostenreductie, maar er ontstaan ook nieuwe risico’s.

Corporaties zijn door de grote hoeveelheden gevoelige gegevens die digitaal beheerd worden kwetsbaarder voor datarisico’s, cybercriminaliteit en issues rondom privacy en de AVG-wetgeving.

Impact van cyberrisico groeit
Het cyberrisico is een van de meest impactvolle risico’s voor uw organisatie. Desondanks is het merendeel van de Nederlandse woningcorporaties onvoldoende voorbereid op een cyberincident. Om cyberrisico’s adequaat aan te pakken, is allereerst inzicht nodig.

Maak inzichtelijk hoe cyberweerbaar uw organisatie is
Aan de hand een cyberassessment krijgt u inzicht in hoe goed uw woningcorporatie is opgewassen tegen cyberrisico’s. Hierdoor bent u in staat uw risico’s beter te managen en te bepalen in welke aanvullende maatregelen u wilt investeren. Inzicht in de cybervolwassenheid van uw organisatie vormt de basis voor uw beheerstrategie op het gebied van cyberrisico’s.

Wat levert een cyberassessment u op?
Met behulp van Aon’s datagedreven assessment CyQu evalueert u de cybervolwassenheid van uw organisatie en brengt u uw kwetsbaarheden in kaart. Anders dan bij standaard scans, ontvangt u niet alleen een score en een overzicht van de uitkomsten, maar een uitgebreide rapportage. Een van onze cyberspecialisten bespreekt deze rapportage met de stakeholders binnen uw organisatie en geeft u gedetailleerd inzicht in:
  • uw verbetermogelijkheden,
  • quick wins,
  • uw prestaties ten opzichte van vergelijkbare organisaties.
Met Aon’s CyQu assessment krijgt u dus niet alleen inzicht in uw huidige volwassenheid, maar leert u ook hoe u de cyberweerbaarheid van uw woningcorporatie kan versterken.

Bekijk de video

Voor meer informatie en een demo, kunt u contact met het Aon Cyber Solutions team opnemen via http://www.aon.nl/cyqu.

Een greep uit ons leveranciersregister

Storingservice.nl
Storingservice.nl - uw partner bij storingen en calamiteiten ...
Xemex
Xemex is een leverancier van slimme meetcommunicatiehubs ...
Breijer Legionellapreventie
Drinkwater is letterlijk van levensbelang. Daarmee wilt u geen enkel risico lopen, en terecht ...