Bewoners Antillenflat niet tevreden met onderzoek ingestorte galerij

Bewoners Antillenflat niet tevreden met onderzoek ingestorte galerij

Gepubliceerd op:

De Bewonerscommissie van de Antillenflat in Leeuwarden is niet tevreden met het onderzoek dat wooncorporatie Friesland liet uitvoeren naar aanleiding van het instorten van een galerij in mei van dit jaar. De bewoners eisen een nieuw en onafhankelijk onderzoek.

De bewoners geven aan dat het huidige onderzoek niet volledig is. Ze vinden dat er niet voldoende is gekeken naar mogelijke nalatigheid door de wooncorporatie zelf. Zo geven ze aan dat er niets is gebeurd met klachten over roestvorming, scheuren in muren en wateroverlast. De commissie wil duidelijkheid over de vraag of WoonFriesland naar aanleiding van deze klachten eerder actie had moeten ondernemen.

WoonFriesland meldde vorige week dat de galerij is ingestort omdat de wapening van het beton is gaan roesten. Dat was weer het gevolg van scheurtjes in het beton. Maar volgens de bewoners staat het bezwijken van de galerij niet op zichzelf. De afgelopen jaren hebben meerdere bewoners meldingen gedaan bij WoonFriesland gemeld van bruin water dat de woningen binnenkwam, wat mogelijk op roestvorming wijst. Daarom wil de commissie, omdat wellicht ook andere bouwwerken zijn aangetast, dat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid zich over de kwestie buigt.

 

Een greep uit ons leveranciersregister

ATAG Verwarming Nederland
ATAG als uw langetermijnpartner
Eurlicon
Dé adviseur in liften, roltrappen en gevelonderhoudsinstallaties ...
De Huischmeesters
Wij zijn woonondernemers die zich richten op het (tijdelijk) transformeren en herbestemmen van overtallig vastgoed ...