Lens

  1. Leveranciers »
  2. Duurzaam »
  3. Lens

Lens

Bezoekadres
Klaprozenweg 75E
1033 NN Amsterdam
Contactgegevens
Telefoon: 020 - 618 37 94
WE HEBBEN OPLOSSINGEN VOOR ELK DAK, ONDER ÉÉN DAK
Niet alleen zijn wij specialist in het installeren van zonnepanelen op ieder type dak, ook bieden wij een totaalpakket waarmee wij het hele project kunnen financieren, begeleiden, ontwikkelen en beheren. Lees hieronder welke diensten wij aanbieden als meest complete zonpartner van corporaties en groot dakbezitters.

ANALYSE & ADVIES
Uw doel, ons startpunt in het begeleiden van een project met het meest rendabele zonnesysteem.

U wilt het energielabel van uw wooncomplex verbeteren, of misschien wel lagere servicekosten voor uw huurders. Waar te beginnen? Wij kunnen de mogelijkheden voor uw woningbestand in kaart brengen door middel van een Quickscan. Naar aanleiding van ons haalbaarheidsonderzoek koppelen wij de bouwkundige eigenschappen aan geschikte systeemoplossingen. Ook bieden we oplossingen voor juridische vraagstukken en zetten we samen het gewenste exploitatiemodel op.

HUURDERSWERVING- & COMMUNICATIE
Tevreden bewoners? Ons klanttevredenheidsonderzoek zegt van wel.

Uw huurders zitten niet te wachten op de complexiteit die komt kijken bij het installeren van zonnepanelen op hun eigen dak of wooncomplex. Daarom nemen wij dit uit handen en informeren we helder over iedere stap, van werving tot installatie en oplevering met monitoring. Dit doen we via de post, telefoon of mail, op de manier waarop uw huurder dit als prettigst ervaart. Mochten zij toch nog vragen hebben, dan staat ons klantenserviceteam klaar om deze zo volledig mogelijk te beantwoorden. Ons uitgangspunt is dat uw huurders nog nooit zoiets makkelijks hebben gedaan voor hun portemonnee en het milieu. Toch iets misgegaan met de installatie? Onze persoonlijke aandacht én Tony Chocolonely’s lossen veel op.

PROJECTREALISATIE
LENS realiseert zonnesystemen voor alle soorten daken en complexen, van A tot Z.

Van nieuwbouw tot renovatie, bestaande bouw, grote daken, grondgebonden of gestapelde bouw. Onze projectmanagers en werkvoorbereiders kennen intussen ieder type dak, meterkast én aansluiting. Zij begeleiden het traject vanaf de Quickscan, tot in de meterkast van de laatst aangesloten woning. In de loop der jaren hebben zij bewezen iedere uitdaging aan te kunnen. Mochten er zich gedurende het project toch nog verrassingen voordoen, dan weten zij deze als geen ander op te lossen.

PRESTATIEPLATFORM
Wij monitoren de opbrengst van uw panelen 24/7. Wij krijgen ook een melding bij storing en zelfs bij lage opbrengst. U kunt meekijken.

Zodra  het zonnesysteem werkend is, kan de opbrengst van de zonnestroom worden bijgehouden in ons prestatieplatform. Zowel huurders als beheerders kunnen hierdoor ten alle tijden inzien hoeveel zonnestroom de panelen van eigen dak opleveren. Ook is het mogelijk om als beheerder de zonnestroom gemakkelijk te verdelen over de deelnemende woningen of een woning ‘’online’’ aan te sluiten bij mutatie. Wanneer u of uw huurder hier vragen over heeft, kijken wij op afstand mee om zo alle onduidelijkheden te verhelpen. Ons monitoringssysteem werkt 24/7 en geeft zelf aan als er onderhoud nodig is en of het systeem doet wat het belooft. Mocht het systeem een melding geven, dan staat ons ervaren beheer-team klaar om dit zo snel mogelijk op te lossen.

BEHEER
Het zonnesysteem draaiend houden zonder ongemakken, dit is onze taak.

Een zonnesyteem bestaat uit verschillende onderdelen. Een aantal hiervan zullen na verloop van tijd vervangen moeten worden. Onze storingsmodule houdt keurig bij wanneer dit het geval is en geeft hier melding van. Dat is het moment waarop ons beheer-team in actie komt. Dit team bestaat uit een vriendelijke groep van monteurs met bakken ervaring, zowel in hun werk als in het contact met huurders. Zodra er werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, plannen wij dit in op een moment dat het voor de huurder het beste uitkomt. Uiteraard kunt u ervan uitgaan dat we bij het afronden van de werkzaamheden alles weer netjes achterlaten.

LENS-LEASE (ESCO)
LENS diedt een lease-constructie om zo uw project te kunnen realiseren.

Wilt u budgetneutraal verduurzamen? Hiervoor heeft LENS een leaseconstructie ontwikkeld: ESCO (Energy Service Company). In deze constructie stelt u uw daken ter beschikking; wij doen de rest en blijven eigenaar van het zonnesysteem. We hebben oplossingen voor ieder juridisch en financieel vraagstuk.

SUBSIDIE COÖPERATIEVE ENERGIEOPWEKKING
Maak met minimale inspanning een versnelling in verduurzaming middels zonnepanelen.

De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking geldt vanaf 1 april 2021 en is ter vervanging van de Regeling Verlaagd Tarief, ofwel de postcoderoosregeling voor energiecoöperaties. De SCE biedt dankzij de nieuwe structuur de mogelijkheid voor woningcorporaties om met minimale inspanning een versnelling te maken in verduurzaming middels zonnepanelen. LENS Energie heeft in het kader van deze nieuwe subsidie de energiecoöperatie ‘Zonnebuur’ opgericht.

Foto's van Lens

Word lid en profiteer!

De database bevat een compleet overzicht van alle woningcorporaties met contactpersonen. Tevens ook de mogelijkheid om complete exports te maken naar Excel.

De aanbieding

Een greep uit ons leveranciersregister


MASTUM ontzorgt u graag door samen met u de staat van de daken in kaart te brengen ...

Revoort maakt ruimte voor Woningcorporaties ...

Goede ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is al meer dan 25 jaar ...

Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...

Unexus ontwikkelt intelligente omnichannel software die alle communicatie afhandelt & aflevert bij de juiste personen ...

Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie ...