Onderzoek & advies loden waterleidingen

Onderzoek & advies loden waterleidingen

Gepubliceerd op:

Je hebt het vast wel gehoord. Het kabinet komt met een verbod op loden waterleidingen. Specifiek voor huurwoningen, scholen en kinderopvangcentra. Maar wat nu? Waar moet je opletten en wat kan je eraan doen?


Sinds 1960 is het verboden om loden leidingen aan te leggen. Deze leidingen kunnen namelijk kleine looddeeltjes loslaten, die dan in het drinkwater terechtkomen. En dat is schadelijk voor onze gezondheid. Vanwege de risico’s wordt het verplicht om loden leidingen te vervangen.

Wanneer moet je onderzoek laten doen naar loden waterleidingen?
Wanneer jouw vastgoed voor 1960 gebouwd is, is de kans aanwezig dat er loden leidingen aanwezig zijn. Omdat leidingen niet altijd zichtbaar zijn, is er gedegen onderzoek nodig om het bestaan ervan uit te sluiten of te bevestigen. Vermoed je dat er sprake is van loden leidingen in jouw vastgoed? Dan adviseren wij om direct contact op te nemen met de deskundigen van BOOT.

Hoe voeren wij onderzoek uit naar loden leidingen?
Wij brengen loden leidingen visueel in kaart. Daarnaast bepalen we het loodgehalte in het drinkwater. Dit doen we in de regel bij het tappunt in de keuken. De reden hiervan is, dat het meeste water voor consumptie getapt wordt in de keuken. Dus via dit tappunt is blootstelling het hoogst.

Adviseren
Met het onderzoek brengt BOOT de loden waterleidingen in kaart. Bij het aantreffen van loden waterleidingen moeten deze vervangen worden. Heb je advies nodig? Wij stellen voor jou een raming op van de vervangingskosten. Bij bijzonderheden denken we graag met je mee voor een passende oplossing.

Kunnen wij jou helpen? Neem contact op met Sietse de Jager via email ss.dejager@buroboot.nl of bel 0653351352.

Een greep uit ons leveranciersregister

Man&Mach
Wij zijn een specialist die niet alleen saneert, maar ook renoveert en herstelwerkzaamheden uitvoert ...
Erasmus School of Accounting & Assurance
Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties ...
Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...