Techem Energy Services

  1. Leveranciers »
  2. Energie »
  3. Energiebesparing »
  4. Techem Energy Services

Techem Energy Services

Bezoekadres
Takkebijsters 17 A1
4817 BL Breda
Corr.adres
Postbus 2152
4800 CD Breda
Contactgegevens
Telefoon: (076) 572 58 00
Techem is een wereldwijde leidende energiedienstverlener binnen de vastgoedwereld. In meer dan 20 landen draagt Techem bij aan een bewust gebruik van energie in gebouwen met een collectieve energievoorziening. Techem is dan ook gespecialiseerd in het meten en verrekenen van energie- en waterkosten. Op het gebied van warmtekostenverdeling neemt Techem de woningcorporatie dit traject uit handen. Van montage en onderhoud van de meters tot aan de individuele afrekening per bewoner en online inzage in gegevens. Van systeembewaking tot aan debiteurenmanagement.

Coaching
Met de Energiecoach van Techem kunt u eenvoudig het energieverbruik analyseren in uw complexen om zo de energiekosten te verlagen. Vergelijkingen maken van verbruiken van woningen ten opzichte van het gemiddelde zodat knelpunten boven komen. Dé tool om bewoners bewust te maken van hun stookgedrag en lagere energiekosten te realiseren. De bewoners zijn hierdoor zelf in de gelegenheid hun eigen verbruik online te volgen. De individuele verbruiksgegevens worden weergegeven in grafieken per maand en vertrek. Een besparing van 15% - 25% op de energiekosten is hiermee eenvoudig te realiseren.

Help, warmtemeting verplicht!
Warmtemeting is wettelijk verplicht gesteld. Wanneer een appartementencomplex voorzien is van een collectieve verwarmingsinstallatie zoals blokverwarming, dan dient u per appartement het warmte- en warmwaterverbruik te gaan meten en verrekenen. Ook voor bestaande meetsystemen zonder “slimme meters” zijn er wijzigingen. Zo dient er minimaal tweemaal per jaar facturatie-informatie beschikbaar gesteld te worden.
Zorg dat u op tijd klaar bent! Techem informeert en begeleidt u volledig. Op www.warmtemetingverplicht.nl kunt u een gratis check doen of uw complexen voldoen aan de nieuwe wetgeving. Of neem contact op voor persoonlijk advies.

Bepalen gigajouletarieven, maar hoe?

Met de komst van de Warmtewet dienen de stookkosten in gebouwen met een collectief verwarmingssysteem zoals blokverwarming anders afgerekend te worden. Dit zorgt voor nogal wat problemen want hoe bepaal ik een tarief per gigajoule?

De nieuwe wet werpt nogal wat vragen op zoals:
  • Wat kost een gigajoule?
  • Wat kan ik rekenen voor een gigajoule?
  • Hoe weet ik of mijn prijs wettelijk is toegestaan?
  • Maakt de installatie geen verlies?
  • En waar vind ik het antwoord op deze vragen???
Techem heeft een tool ontwikkeld, namelijk het Rendementsdashboard. Dit laat snel zien wat het kost om warmte te produceren en te leveren. Tevens kunt u de vaste kosten van uw installatie calculeren en doorberekenen aan uw afnemers. De tarieven worden meteen getoetst aan de wettelijke tarieven.

Tarieven worden bepaald op basis van de door u ingegeven gegevens zoals begin- en eindstanden hoofdmeters, inkooptarieven, vaste kosten etc. Na het invullen van de gegevens zie u in een rapportage de resultaten weergegeven.

Meer weten? Bekijk de film en demo op: www.warmtemetingverplicht.nl/dashboard

Foto's van Techem Energy Services

Beschikbare downloads van Techem Energy Services

Beschikbare video van Techem Energy Services

Word lid en profiteer!

De database bevat een compleet overzicht van alle woningcorporaties met contactpersonen. Tevens ook de mogelijkheid om complete exports te maken naar Excel.

De aanbieding

Een greep uit ons leveranciersregister


Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...

Unexus ontwikkelt intelligente omnichannel software die alle communicatie afhandelt & aflevert bij de juiste personen ...

Hofmeier is business partner voor financiële en organisatievraagstukken. Onze missie: organisaties helpen om hun ambities ...

Besparen, dat kan iedereen!

CED, de waardespecialist voor woningcorporaties en vastgoedbeheerders ...

Optimale strategie voor vastgoedorganisaties ...